Bio Tech

De Gentse Biotech

Hier bloeit technologie

Gent is de uitvalsbasis van een aantal van de meest innovatieve biotechnologiebedrijven ter wereld. We zijn al sinds de jaren ‘60 koploper in biotechnologie, waarbij we kennis, ervaring en talent combineren om zowel internationale investeerders als hoogopgeleide professionals naar onze kleine, maar bruisende stad te trekken.
 

Onze BioTech in 1 oogopslag

  • Industriële Biotech

    Gent heeft een biogebaseerd ecosysteem met veel potentieel, waar kennis en innovatie hand in hand gaan met activiteiten. Het ecosysteem biedt voordelen zoals gemakkelijke toegang tot biogebaseerde grondstoffen, bedrijfs- en onderzoeksmogelijkheden en de grote marktvraag. De pijlers van dit ecosysteem zijn Bio Base Europe Pilot Plant, North Sea Port, Universiteit Gent, VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en VITO.

  • Agro- en Foodtech

    In Gent ontmoeten topwetenschap en industrieel ondernemerschap elkaar op de grootste agro- en biotechnologiecampus van Europa. De Universiteit Gent heeft in samenwerking met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) een lange traditie in het omzetten van basiswetenschap in succesvolle industriële ondernemingen zoals Biotalys, Plant Genetic Systems, CropDesign, Devgen en Aphea.Bio. 

  • Life Sciences Biotech

    Dit ecosysteem in Gent ontwikkelt nieuwe Life Sciences oplossingen om de levens van patiënten en burgers te verbeteren. De komst van het VIB, de expertise van het UZ Gent, de aanwezigheid van flanders.bio en een hoogopgeleide bevolking hebben geleid tot een krachtig en bloeiend ecosysteem in deze regio. Met de nabijheid van en de toegang tot het digitale ecosysteem zijn de troeven voor verdere groei aanwezig.

  • 3

    biotech incubators van Vlaanderen in de Europese top 20

  • #1

    in het sorteren van afval & verwerking van organisch afval en plastics

  • #1

    in geïntegreerde bio-energieproductie van Europa

  • #1

    grootste R&D-centrum voor plant biotech en industriële biotech van Europa.

  • 7 van de 10

    top Europese biotech ondernemingen

  • € 2,5 miljard

    jaarlijkse investeringen

Waarom investeren in onze Gentse Biotech?

“Er zijn 2 belangrijke redenen waarom Gent zo aantrekkelijk is voor ons. De eerste reden is lokaal talent: België kent een zeer hoge concentratie van genomische en bio-informatische kennis en expertise. Een tweede reden is ons partnerschap met het VIB. We waarderen hun kennis, ervaring, vaardigheden en aanpak op het vlak van plantwetenschappen ten zeerste.”

Ponsi Trivisvavet, CEO Inari

Maak kennis met onze Gentse Biotech

Ruimte voor Biotech

 

Biotech succesverhalen

Ontdek onze andere technologieën

  • DigiTech

    Onze beleidsmakers en particuliere trendsetters zetten in op digitale technologie voor de toekomstige bedrijfsgroei in Gent.

    Meer over DigiTech
  • HealthTech

    We breiden onze healthtech cluster uit om Gent verder te ontwikkelen tot een internationale speler op het gebied van healthtech.

    Meer over Healthtech
  • CleanTech

    Als trotse groene stad blijven we enthousiast nieuwe technologieën verkennen die onze stad, inwoners en omgeving ten goede komen.

    Meer over Cleantech

Ontdek meer over Gent en wat we te bieden hebben

  • 5 redenen om voor Gent te kiezen

    Gent is de juiste plek voor jou, je bedrijf en je werknemers. Ontdek hier 5 redenen om in onze geweldige en eigenzinnige stad te komen wonen, werken en investeren.

    Toon 5 redenen om voor Gent te kiezen

  • Een wereld vol talent & expertise

    In Gent vind je een beroepsbevolking die tot de best opgeleide ter wereld behoort, dankzij onze vooruitstrevende burgers, werknemers en academische instellingen.

    Meer over talent & expertise

  • Leven in Gent

    Gent biedt zowel de charme van een kleine stad als het bruisende leven van een grootstad: de perfecte balans tussen rust en drukte, verleden en heden, traditie en innovatie.

    Ontdek de Gentse levensstijl