Leven in Gent

Investeren in Gent

Leven in Gent

Gent is een van Europa’s grootste schatten. Het heeft de charme van een kleine stad en het bruisende leven van een grootstad. Een plaats waar eeuwenoude architectuur het decor vormt van geavanceerde instellingen en waar een sfeer heerst van creativiteit, beweging en groei die ondernemers van over heel de wereld aantrekt.

Voel je thuis in Gent

  • Bruisende historische stad

    Cultuur is overal aanwezig in een stad die teruggaat tot de 7de eeuw.  Deze prachtige stad geeft al eeuwenlang mee vorm aan de Europese geschiedenis. Overal waar je kijkt, zie je gebouwen en monumenten die een verhaal vertellen. Onze schilderachtige skyline is bezaaid met middeleeuwse torens vol historische intriges. In het hart van de stad ligt een 12de-eeuws kasteel, omringd door pittoreske kanalen en kasseistraatjes. We hebben zelfs onze eigen Big Ben.

    Ontdek de historische kern

  • Festivals & feesten

    In een studentenstad als Gent valt er altijd iets te beleven. Het hele jaar door vinden er evenementen en festivals plaats. De Gentse Feesten zijn het bekendst: een tiendaags muziek- en street art-festival voor mensen van alle rangen en standen. Als dat je niet aanspreekt, dan zijn er nog veel andere artistieke, onafhankelijke of groene festivals die misschien iets voor jou zijn. Je kan bijvoorbeeld dansen in een park, onder een concert kajakken of genieten van de beste indiefilms van het moment.

    Ontdek de festivals & feesten

  • Kunst & cultuur

    Gent zit vol cultuur, zowel lokaal als internationaal. Er valt altijd iets nieuws en opwindends te beleven in onze stad, van lichtprojecties tot volksdansen en exotische gebruiken van over de hele wereld. Je vindt er ook een gevarieerd scala aan musea, tentoonstellingen met hedendaagse kunst, onafhankelijke cinema’s en uitnodigende theaters.

    Ontdek kunst en cultuur

  • Gent is een aantrekkelijke stad, niet te klein en niet te groot. Onze werknemers zijn dol op de charme van de stad en dat zet hen aan om er op lange termijn een leven op te bouwen.

    Sven Vandeputte, directeur van OCAS NV
  • Natuur & alternatief leven

    Parken, waterpartijen, natuurreservaten en wandelpaden beslaan meer dan een vijfde van de oppervlakte van Gent. De stad dingt dan ook vaak mee naar de titel van Groene Hoofdstad van Europa. De stad hanteert een evenwichtige aanpak op het vlak van ruimtelijke ordening, wat leidt tot een ontspannen levenswijze en een milieubewustzijn die de inwoners van de stad delen. Dat merk je onder andere aan de gemeenschapstuinen, vegetarische beweging, autovrije zones en alternatieve evenementen in de groene rand van Gent.

    Ontdek de natuur van Gent

  • Shoppen & eten

    Of je nu op zoek bent naar een bekende modeketen, een vintage tweedehandswinkel of koopjes op de rommelmarkt, je kan terecht in een van de 7 shopgebieden in Gent. Tegelijkertijd zijn er ook talloze opties om iets te gaan eten. Als veggiehoofdstad van Europa speelt Gent een voortrekkersrol in bewust omgaan met voeding via stadslandbouwprojecten en veganistische restaurants. Hippe pop-upcafés zorgen voor afwisseling, terwijl er altijd wel een gevestigde brasserie in de buurt is voor een traditionelere ervaring.

    Shoppen in Gent, heerlijk!

    Uit eten in Gent

Een stad met een open geest

  • Slimme burgers

    Geen slimme stad zonder slimme burgers. Terwijl technologie een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van een slimme stad, zijn het de mensen die echt het verschil maken. Op basis van dat idee is het Ghent Living Lab opgericht als proeftuin voor innovatieve projecten die de stad van de toekomst mee vormgeven.

  • Open data

    Een slimme stad bouwen vereist ook data en analyses, en daarom proberen we meer informatie te verzamelen en die openbaar beschikbaar te stellen voor onze burgers, investeerders en ondernemers. Door ons te richten op open data-projecten zoals Apps4Ghent en het Ghent Living Lab, helpen we een slimmere, betere stad te creëren voor de toekomst.

  • De waarde van participatie

    We waarderen de meningen en input van de mensen die in Gent wonen en werken. Daarom zijn we ook volledig overtuigd van participatie en co-creatie. Door alle relevante belanghebbenden en spelers in onze stad samen te brengen, proberen we de beste en meest geschikte oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Je bent in goede handen

  • Uitstekend onderwijs

    Gent blinkt uit op het gebied van onderwijs, van de kleuterklas tot de universiteit. De stad geniet internationale erkenning voor het brede spectrum van onderwijsmethoden en -systemen. We zijn ervan overtuigd dat onderwijs de persoonlijke ontwikkeling en sociale mobiliteit in de hand werkt. Daarom blijft de Stad Gent investeren in nieuwe faciliteiten en initiatieven.

  • Gezondheidszorg van wereldklasse

    België heeft een uitmuntend gezondheidszorgsysteem dankzij ultramoderne medische voorzieningen, waarvan er heel wat in Gent gevestigd zijn. Dankzij een partnerschap tussen lokale ziekenhuizen en de Universiteit Gent, VIB en imec geniet de stad een internationale reputatie op het gebied van levenswetenschappen, medische technologie en wetenschappelijk onderzoek.

  • Slimme mobiliteit

    Niemand staat graag in de file. Daarom hebben we Gent omgetoverd in een paradijs voor fietsers, met vrijliggende fietspaden en andere belangrijke infrastructuur. Inwoners gaan met de fiets naar school, hun werk of de shopgebieden. Wie liever passagier is, kan terecht bij het uitstekende netwerk van het openbaar vervoer (bus, tram of trein).

Ontdek meer over Gent en wat we te bieden hebben

  • Tech is de toekomst

    We dromen van een mooie toekomst om van Gent een Technologiehoofdstad te maken, met focus technologische innovatie in biotech, cleantech, healthtech en digitech.

    Meer over onze technologische revolutie

  • 5 redenen om voor Gent te kiezen 

    Gent is de juiste plek voor jou, je bedrijf en je werknemers. Ontdek hier 5 redenen om in onze geweldige en eigenzinnige stad te komen wonen, werken en investeren.

    Toon 5 redenen om voor Gent te kiezen

  • Een wereld vol talent & expertise

    In Gent vind je een beroepsbevolking die tot de best opgeleide ter wereld behoort, dankzij onze vooruitstrevende burgers, werknemers en academische instellingen.

    Meer over talent & expertise