Wijzigingen vernieuwde Sportwebsite

Bekijk de nieuwe voordelen van de gebruiksvriendelijke, veilige en toegankelijke website voor een optimale sportervaring.

Sportmateriaal activiteiten

Raadpleeg de handleiding ' Hoe aanmelden'

Handleiding aanmelden/inloggen op de webshop sportterreinen

Raadpleeg de handleiding PDF (792.33 kB)

Vernieuwde homepage

De startpagina leidt je makkelijk naar de meest bezochte onderwerpen zoals

  • een sportterrein reserveren
  • de openingsuren van de zwembaden
  • inschrijven voor sportkamp of sportcursus.

Navigeer eenvoudig naar de meest populaire racketsporten en zwemmen voor meer info over reserveren of surf naar de website van het sport -en recreatiedomein de Blaarmeersen- Watersportbaan. 

Zoek je een sport, sportlocatie of sportclub in de buurt? Klik snel door naar de mogelijke sporten zoals bewegen, lopen, ..of bekijk de reserveerbare sportlocaties, openingsuren, technische info en toegankelijkheid.

Landingspagina voor sportclubs en groepen

Deze nieuwe verzamelplek, info voor sportclubs en groepen, geeft een overzicht van ondersteuning voor Gentse sportverenigingen:

  • beheer de gegevens van je organisatie
  • reserveer sportterreinen met je sportaccount,
  • en vind subsidies en andere voordelen.  

Nieuwe webshops

Sportaccount

Persoonlijk e-mailadres voor aanmelden

  • Het e-mailadres van je Sportprofiel (vroeger gekoppeld aan je Mijn-Gentaccount) blijft je login voor het aanmelden op de nieuwe webshops voor reserveren van terreinen en inschrijven voor sportactiviteiten. Vanaf nu kan je voor deze dienstverlening enkel aanmelden op de webshops en dus niet meer aanmelden op de homepage van Sport.
  • Als groep kan je wel nog aanmelden in het organisatieportaal voor het beheer van je publieke clubgegevens en info over je organisatie voor de Sportdienst.
  • Nieuw in je profiel is het koppelen van meerdere gezinsleden. Meerderjarige kinderen ooit gekoppeld aan hun ouder, maken voortaan een nieuwe account met een eigen e-mailadres.

Nieuw: sterk wachtwoord 

Op de webshop, ook als bestaande klant, moet je met een sterk wachtwoord (10 tekens met hoofdletter, cijfer en symbool) aanmelden uit veiligheid. Kies eventueel een nieuw sterk wachtwoord. Vervolledig en controleer de gegevens van je gezin of organisatie in je account zoals het rijksregisternummer.
Bekijk meer info over hoe inschrijven of reserveren.

Klantenzone

Je ziet in de webshop na aanmelden een overzicht van je bestellingen, toegang tot attesten, mogelijkheden tot annuleren, aanpassen van je profiel enz. 

1. Voor sportterreinen

Ontdek onze nieuwe webshop voor het reserveren, annuleren en beheren van sportterreinen. De gebruiksvriendelijke interface maakt je wegwijs voor het boeken van je favoriete sportplekken. Voor een optimale ervaring, moedigen we het gebruik van de webshop aan voor al je bijkomende reserveringen en annuleringen.

Voor de onbemande sporthallen zie je de unieke en een persoonlijke QR -code in de bijlage van je reserveringsbevestiging. 

2. Voor sportinschrijvingen 

Zin in een wekelijks sportmoment voor jou of je kind of heb je sportieve kinderen die zich willen uitleven tijdens de schoolvakanties? Op de nieuwe webshop sportinschrijvingen vind je de inschrijvingsdata en onze uitgebreide waaier aan sportactiviteiten op 1 plek. 

Controle-inschrijving

Bereid je goed voor. Nazicht van je profielgegevens en/of een controle-inschrijving is aan te raden vóór de start van een inschrijvingsmoment door de mogelijke wijzigingen bij of na het aanmelden. Het volgende inschrijvingsmoment is woensdag 10 januari 2024 voor de sportkampen van de krokus- en paasvakantie.

Nieuw: digitale facturatie

Betaal op de webshop online of ontvang ten laatste 14 dagen na je inschrijving je een factuur per mail of per post met betaallink en QR-code.

Aanmelden op de webshop lukt niet. Hoe los ik dat op?

Nieuwe e-mailadressen

Heb je nog meer info nodig of verdere vragen? Contacteer ons.

Meten, testen en onderzoeken

De nieuwe website is ontwikkeld in samenwerking met onze IT-leveranciers na feedback van klanten, medewerkers en partners tijdens gebruikerstesten, interviews en vragenlijsten.
Op de planning staan nog verdere verbeteringen voor de online communicatie zoals het webdesign van de website Sport, de kaartweergave en contactinfo van locaties, filteren op G-sportwerking bij clubs, zoeken doorheen de site, bevestiging via mail van annulering, attesten...