Zoeken

Spikeball

Spikeball

Spikeball of Roundnet is een teamsport waarbij 2 tegen 2 gespeeld wordt, zowel in- als outdoor te gebruiken.

Spikeball 

Spikeball is een spel waarbij je een bal heen weer speelt tussen teams via een rond staand net dat op de grond wordt geplaatst (een soort kleine trampoline). In dit net wordt de bal door het stuiteren steeds teruggekaatst en zo van de ene speler naar de andere speler gespeeld.

De bal wordt met een service in het spel gebracht, zoals bij volleybal, enkel ipv de bal boven een net te slaan, wordt de bal met de handpalm op het Spikeball net gericht.

Eénmaal de bal actief in het spel, verplaatsen de spelers zich naar wens. Het doel is om de bal zo in het net te richten dat de tegenstanders deze niet kunnen vangen. Dit teamspel is hoofdzakelijk bedoeld om het werpen, aanraken, de reactiesnelheid en 360° bewegingen te bevorderen. Elk team mag maximaal 3 passen uitvoeren alvorens de juiste werphoek naar de trampoline te vinden om het de tegenstanders moeilijk te maken.

Spikeball wordt meestal gespeeld met 4 spelers, maar ook soms met 2 of 6. Er zijn 2 teams met een gelijk aantal spelers per team.

Sportlocaties voor spikeball

Clubs voor spikeball