Reglement Gent knapt op (01/05/2021 - 30/10/2022)

Orgaan van goedkeuring
Raad voor maatschappelijk welzijn
Datum van goedkeuring
dinsdag 27 april 2021
Datum van bekendmaking
woensdag 28 april 2021

Beschrijving

Met ‘Gent knapt op’ willen de Stad Gent en het OCMW Gent een financiële tussenkomst voorzien ten behoeve van kwetsbare gezinnen die hun woning, dewelke niet voldoet aan de minimale kwaliteitseisen gesteld in de Vlaamse Codex Wonen, wensen te renoveren. Met dit initiatief wordt de renovatie beoogd van ongeveer 200 woningen.

De financiële tussenkomst die de renovatie mogelijk maakt, moet terugbetaald worden op het moment dat het onroerend goed vervreemd wordt, wanneer geen enkele van de gebruiker(s) nog in het betreffende onroerend goed gedomicilieerd is/zijn of wanneer de langstlevende gebruiker overlijdt. De vrijgekomen middelen kunnen vanaf dat moment opnieuw geïnvesteerd worden in een andere woning. Op die manier ontstaat er een rollend fonds.

Dit reglement bepaalt het kader, de inschrijvingsvoorwaarden en criteria waaraan voldaan moet worden om te kunnen deelnemen aan dit project. Indien een dossier wordt goedgekeurd, wordt er een tussenkomstovereenkomst afgesloten tussen het OCMW Gent en de begunstigde. Deze tussenkomstovereenkomst wordt als bijlage bij dit reglement gevoegd. Het reglement en de tussenkomstovereenkomst dienen steeds als één geheel bekeken te worden.

Nieuwe aanmeldingen vallen vanaf 31/10/2022 onder het meest recente reglement van Gent knapt op: https://stad.gent/nl/reglementen/reglement-gent-knapt-op-gko-voor-periode-2022-2026-01112022-30062026