Jonge curatoren nemen dit weekend kun­sten­fes­ti­val 'Sorry, Not Sorry' over

Bezoekers genieten er van kunst, workshops, een kunstmarkt, een paint battle en meer. De Stad gaat dit keer in zee met drie jonge curatoren.

Een beeld van de vorige editie van Sorry, Not Sorry © Martin Corlazzoli

In wijkpark De Porre vindt dit weekend de vijfde editie plaats van kunstenfestival Sorry, Not Sorry. Bezoekers genieten er van kunst, workshops, een kunstmarkt, een paint battle en meer. De Stad gaat dit keer in zee met drie jonge curatoren. Gent draagt in 2024 immers de titel European Youth Capital.

Voor de vijfde editie slaat kunstenfestival Sorry, Not Sorry opnieuw zijn tenten op in de Gentbrugse wijk Moscou-Vogelhoek. Net als in 2022 ligt het kloppend hart in wijkpark De Porre, waar werk te ontdekken is van ruim 50 kunstenaars. Het gaat om muurschilderingen, (semi-)permanente kunstwerken, installaties, de Vitrine-expo, kunstprojecten die grenzen aan architectuur enzovoort.

Een aantal kunstenaars gaat daarnaast met bezoekers en buurtbewoners aan de slag tijdens workshops en er zijn gegidste wandelingen, een kunstmarkt, skateboard-sessies en een paint battle. Bezoekers krijgen ook een uniek voorsmaakje van Asfalt, een gratis meerdaags street-, sport- en culture stadsfestival, dat plaatsvindt in Gent van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024.

Drie jonge curatoren

In 2024 draagt Gent de titel European Youth Capital. Daarom vroeg de Stad aan drie jonge curatoren om het festivalprogramma van Sorry, Not Sorry mee vorm te geven. Na een open call werden Josue Aliendre Carvani, Maurits Verstraete en het collectief Lochness aangeduid om een selectie te maken uit een breed aanbod van jong artistiek talent. Dit alles te ontdekken op zaterdag 18 en zondag 19 mei, telkens van 13 tot 18 uur.

Het Sorry, Not Sorry-festival is door de jaren geëvolueerd van een streetart­fes­ti­val naar een volwaardig kun­sten­fes­ti­val. De focus lag bij elke editie op kansen bieden aan jonge of beginnende kunstenaars. De Porre is het centrale hart van het festival maar ook in de omliggende straten valt er heel wat te beleven.

Sami Souguir, schepen van Cultuur