Restorestjes ook in jouw zaak?

Kregen je klanten hun bord niet leeg? Geef ze een gratis restorestje om het overschot mee te nemen.

In Gent laten we niets verloren gaan, ook de heerlijke overschotten op restaurant niet. Daarom lanceerde Stad Gent het Restorestje. Wie zijn bord niet leeg krijgt, kan met het Restorestje zijn overschot mee naar huis nemen. Zo kunnen je klanten er later nog eens van genieten en houden je klanten een goed gevoel over aan jouw zaak. En jij, jij moet minder overschotten weggooien!

Natuurlijk kan je jouw klanten ook altijd laten weten dat zij een eigen doosje mogen meebrengen.

Al meer dan 170 restauranthouders verdelen het Restorestje

Word jij de volgende?

Gent en Garde

Met haar voedselstrategie Gent en Garde bindt de Stad Gent de strijd aan met voedselverspilling. Eén derde van ons geproduceerde voedsel belandt vandaag op de afvalberg. Door een afzetmarkt te zoeken voor voedseloverschotten en inwoners tips te geven om bewust aankopen te doen, optimaal voeding te bewaren en te verwerken, wil Gent de hoeveelheid voedselafval terugdringen. Wanneer voedsel toch afval wordt, kan het nog altijd slim worden ingezet. Dit kan door compost te maken van GFT of door het voedselafval gescheiden te laten ophalen om het zo te verwerken.

De Voedselraad ondersteunt toekomstgerichte projecten die voedselverspilling tegengaan, alsook initiatieven die inzetten op meer gebruik van lokale producten en betere toegang tot eerlijke, goede voeding.