Stad Gent > Leven > Leefomgeving > Beleid > Groenbeleid > Groenstructuurplan Gent

Leven / Leefomgeving

Groenstructuurplan Gent

Beluister deze pagina met proReader

Gents groen: voor elk wat wilds

Gents groen

In Gent willen we meer groen. We willen meer parken, meer natuur en meer bos. Want een stad heeft groen nodig. Dat houdt de stad leefbaar, zowel voor ons, als voor planten en dieren. We willen ook dat al dat groen goed verbonden is. Dan kunnen wij van park naar park fietsen en kunnen de mussen van struik naar struik fladderen.

Om werk te maken van dat groener Gent, heeft de Stad Gent een plan: het groenstructuurplan. Met daarin voor elk wat wilds.

Het groenstructuurplan toont waar we parken, natuur en bos willen realiseren. Naast een langetermijnvisie, bevat het ook een actieplan met maatregelen voor de komende 6 jaar. Het groenstructuurplan is een belangrijk middel om de komende jaren een samenhangend netwerk van groengebieden verspreid over Gent uit te bouwen.

Op deze pagina vindt u een korte uitleg over de opbouw en de inhoud van het groenstructuurplan.

U kan hier ook de folder ‘Gents groen: voor elk wat wilds’ downloaden. Hij beschrijft beknopt hoe we Gent willen vergroenen en wat u daaraan zelf kan doen. U kan deze plooifolder ook ophalen in de stadswinkel, het Gentinfopunt, het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen of bij de Groendienst. Als u mailt of belt naar de Groendienst, dan sturen we u hem op.

Het groenstructuurplan is een lijvig document met een 70-tal kaarten. Wilt u het volledige document inkijken, vraag het dan op bij de Groendienst

Terug naar de bovenkant

Adobe reader

Adobe reader

U kan deze toepassing hier gratis downloaden.

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be