Leven / Welzijn

Kwasa Kwasa vzw

Beluister deze pagina met proReader

Kwasa Kwasa is een Gentse v.z.w. die de contacten tussen Malawi: "het warme hart van Afrika" en België, wil uitbouwen en verstevigen door het organiseren van sensibiliseringsactiviteiten, studentenuitwisselingen en het ondersteunen van projecten in Malawi.

Gezien de visie van de v.z.w., wil de vereniging Afrika op een gedifferentieerde manier in beeld brengen, en de link tussen Afrika en het "multicultureel" Vlaanderen niet uit het oog verliezen.

Kwasa Kwasa biedt scholen, organisaties en verenigingen de mogelijkheid te genieten van een op maat samengesteld vormingspakket. Tijdens één dag of meerdere dagen kan je ondergedompeld worden in een mix van zowel informatieve als actieve momenten met betrekking tot de multiculturele maatschappij.

Wilt u een bezoek brengen aan een Turkse of Marokkaanse winkel, een moskee of een gastgezin van allochtone origine? Luister naar het verhaal van een vluchteling of een moslimvrouw. Duik eens in de Kwasa Kwasa Malawi koffer of leen hem eens uit!

Bent u gek op het samen smullen van een Malawiaanse, Marokkaanse of Turkse maaltijd? Dit kan allemaal met vzw Kwasa Kwasa. Neem gewoon contact op via mail of telefoon en ze vertellen je graag meer over hun aanbod! Met ons cateringsaanbod verzorgen we graag uw personeelsfeest of nieuwjaarsreceptie.

Bent u student en wilt u een buitenlandse stage ervaren in Malawi? Dan bent u aan het juiste adres! De vzw werkt samen met enkele hogescholen zowel in Gent als in Brussel en geven elk jaar zo een dertigtal studenten de kans deze ervaring met vol enthousiasme te beleven. Met een goede voorbereiding via een intakegesprek, een voorbereidingscursus waar  verschillende thema's worden aangekaart en alle praktische informatie meedelen én een begeleiding tijdens uw verblijf, vertrekt u voor enkele maanden naar een uitdagend project " 

vzw Kwasa Kwasa ondersteunt een aantal projecten in Malawi. Momenteel is dat vooral een microfinancieringsproject met kippen in Chikhano Village.

Terug naar de bovenkant

Handige Links

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be