Stad Gent > Werken > Ondernemen > Warmte op Gentse terrassen

Werken / Ondernemen

Warmte op Gentse terrassen met dekentjes

Beluister deze pagina met proReader
Fleecedekentjes Gents Klimaatverbond

Gentse horecazaken die geen milieuonvriendelijke en dure buitenterrasverwarming plaatsen, kunnen vanaf donderdag 1 maart 2012 bij de Milieudienst van de Stad Gent terecht voor gratis warme fleecedekentjes van het Gents Klimaatverbond.

Terrasverwarming: milieuonvriendelijk en duur

Tijdens de koude wintermaanden zijn kacheltjes en verwarmende lampen op buiten-terrassen een troef om klanten aan te trekken. Want dat beetje warmte doet deugd.

Maar deze terrasverwarming warmt vooral de buitenlucht op. Terrasverwarming is erg inefficiŽnt; de meeste energie gaat onmiddellijk verloren.
Een terrasverwarmer betekent ook een financiŽle kost voor de uitbater. Hij betaalt voor de aankoop van een toestel op gas al gauw 400 tot 2.000 euro. Een verwarmer op elektriciteit kost 250 tot 900 euro.

Bovendien zorgt al dat energieverbruik voor heel wat CO2-uitstoot. Het dagelijks verbruik van ťťn gaskachel kun je vergelijken met het verbruik van een gezin van vier personen om het huis te verwarmen, te koken en warm water te gebruiken gedurende twee dagen.

Horeca-uitbaters tekenen charter voor het klimaat

Horeca-uitbaters die hun klanten op het buitenterras op een andere comfortabele manier willen verwennen, krijgen nu van de Milieudienst van de Stad Gent gratis fleecedekentjes.

De dekentjes zullen de slogan ‘Op zoek naar warmte?’ dragen. In ruil tekenen de horeca-uitbaters een charter waarmee ze zich engageren geen terrasverwarming te gebruiken. Alle horeca-uitbaters die hiervoor kiezen, krijgen ook een vermelding op de website van het Gents Klimaatverbond, zodat hun duurzaam ondernemen kan leiden tot extra promotie.

Het Gents klimaatverbond

De Stad Gent wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat alles wat er in Gent gebeurt tegen dan bijna geen impact meer heeft op het klimaat.

Om die ambitieuze doelstelling te bereiken, richtte de Stad Gent het Gents Klimaatverbond op. Dat wil zoveel mogelijk Gentenaars, bedrijven, verenigingen, scholen, enz. samenbrengen in het streven naar klimaatneutraliteit. Ook horeca-uitbaters kunnen nu hun steentje bijdragen. Wie meedoet, wordt vermeld op de website www.gentsklimaatverbond.be

Praktisch

Elke terrasuitbater die meedoet, kan bij de Gentse Milieudienst vanaf donderdag 1 maart 2012 het charter ondertekenen en maximaal 30 dekentjes afhalen. Zolang de voorraad strekt.

Informatie:


Milieudienst
Braemkasteelstraat 41
9050 Gentbrugge ( Gent)
Tel.: 09 268 23 00
Tel.: 09 268 23 26 Milieutoezicht
Fax: 09 268 23 68
E-mail: milieudienst@gent.be
Openingsuren:

Open van maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur, ook op woensdag van 14 tot 18 uur. En na afspraak.
Katleen Straetmans, directeur-manager.
Terug Naar De Bovenkant

Bevoegd:


Tom Balthazar
Schepen van Milieu, Stadsontwikkeling en Wonen
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 50 30
Fax :09 266 50 49
E-mail:schepen.balthazar@gent.be
Terug Naar De Bovenkant

Nuttige adressen

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be