Katrien Laporte wordt nieuwe directeur van Design museum Gent

Beluister deze pagina met proReader
Het Design museum

Katrien Laporte wordt nieuwe directeur van Design museum Gent. Zij kan bogen op een zeer rijke en diverse professionele ervaring in de culturele sector. Ze begon haar loopbaan als assistent bij de Dienst voor Culturele zaken van de Stad Gent voor het project Architectuur als Buur, richtte het Time Festival op, was zakelijk leider van het theaterproductiehuis Victoria en programmadirecteur van Brugge 2002, culturele hoofdstad van Europa.
Ze was manager van de Vlaamse Opera in Gent, hoofd externe relaties van het stadstheater NTGent en adviseur voor de schepen van Cultuur, Toerisme en Feesten in de vorige bestuursperiode.

Katrien Laporte bekleedt een aantal belangrijke nationale en internationale strategische bestuursfuncties en was en is lid van diverse adviescommissies.

Ze stond in voor publicaties rond culturele topics en vertegenwoordigde culturele actoren en de Stad Gent in het UNESCO Creative Cities netwerk en andere nationale en internationale fora, congressen en festivals.

Ze krijgt nu de belangrijke taak om het Design museum Gent te leiden. Zij zal instaan voor het uittekenen en implementeren van het beleid en is de eindverantwoordelijke voor de werking van het museum.

Zij wordt ook verantwoordelijk voor de nationale en internationale profilering en vertegenwoordigt het museum in verschillende overlegorganen, stuur- en werkgroepen.

Katrien Laporte neemt de fakkel over van museumdirecteur Lieven Daenens die jarenlang het Design museum Gent met heel veel enthousiasme en toewijding leidde. Onder zijn gedreven leiding focuste het museum zich op twintigste-eeuwse en hedendaagse vormgeving en verwierf daarmee nationale en internationale waardering. Onder het directeurschap van Lieven Daenens is het museum dan ook uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de internationale museumwereld en designsector. De Stad Gent is Lieven Daenens bijzonder erkentelijk voor zijn baanbrekende werk en de solide basis die daarmee is gelegd en heeft de ambitie om met de nieuwe directeur door te gaan op dit grote elan.

Het stadsbestuur heeft er alle vertrouwen in dat Katrien Laporte de toekomst van het Design museum Gent in goede banen zal leiden en wenst haar veel succes toe in de uitvoering van haar nieuwe job.

Informatie:


Departement HR
Administratief Centrum Portus
Keizer Karelstraat 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 73 25
Fax: 09 266 73 49

Departementshoofd - mevrouw Marleen MercelisTerug Naar De Bovenkant

Bevoegd:


Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen
stadhuis - Botermarkt 1
9000 Gent
tel: 09 266 51 40
fax: 09 266 51 59
E-mail:schepen.storms@gent.be

Martine De Regge
Schepen van Personeelsbeleid, Facility Management
stadhuis - Botermarkt 1
9000 Gent
tel: 09 266 51 60
fax: 09 266 51 79
E-mail:schepen.deregge@gent.be
Terug Naar De Bovenkant

Nuttige adressen

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be