Mobiel Dienstencentrum

Beluister deze pagina met proReader
Mobiel Dienstencentrum

Mobiel Dienstencentrum van start op maandag 14 mei 2012

Op maandag 14 mei 2012 rijdt het Mobiel Dienstencentrum voor de eerste keer uit. Gentenaars kunnen in deze omgebouwde vrachtwagen terecht voor de dienstverlening van de Dienst Burgerzaken, Gentinfo en de bibliotheek.

Het Mobiel Dienstencentrum doet dertien stopplaatsen aan waar geen vast dienstencentrum in de buurt is. Sommige plaatsen komen wekelijks, andere om de veertien dagen aan bod, altijd van 10.30 tot 18.30 uur.

Alle info is te vinden op de website www.gent.be/mobieldienstencentrum. Wie in mei en juni 2012 in het Mobiel Dienstencentrum een vragenlijst invult kan het spel ‘Gent Expert’ winnen.

Burgerzaken, Gentinfo en de bib onder ťťn dak

De Stad Gent wil haar dienstverlening zo klantgericht mogelijk organiseren. Daarom maakt het stadsbestuur werk van een beter onthaal- en baliebeleid. Concreet wordt er onder andere gestart met een Mobiel Dienstencentrum. Hierin zullen de Dienst Burgerzaken, Gentinfo en de Stedelijke Bibliotheek actief zijn.

Het Mobiel Dienstencentrum doet dienst als loket van de Dienst Burgerzaken. Bezoekers kunnen er dus terecht voor de meeste administratieve zaken die men ook in een vast dienstencentrum kan regelen. Zo is men hier aan het juiste adres om een reispas of een rijbewijs aan te vragen, een identiteitskaart te vernieuwen, een verhuizing aan te geven, een uittreksel uit het bevolkingsregister, een verblijfsdocument of een volmachtformulier voor de verkiezingen aan te vragen enzovoort.  

Er is ook een medewerker van Gentinfo aanwezig in het Mobiel Dienstencentrum. Die kan antwoorden op heel wat vragen, bezoekers uitleggen hoe een procedure verloopt of welke dienst hen verder kan helpen. Ook met alle meldingen, suggesties en klachten kan men hier terecht. Bovendien kan men er zich inschrijven voor tal van activiteiten of een bewonerskaart of een plaats in de kinderopvang aanvragen.

De bezoekers kunnen in het Mobiel Dienstencentrum zoeken in een wisselende collectie boeken. De boeken die op dat moment het meest populair zijn, worden er aangeboden. Het is ook mogelijk om de leentermijn te verlengen of boeken, strips, cd’s, dvd’s en dergelijke meer aan te vragen. De volgende keer dat het Mobiel Dienstencentrum op dezelfde plaats halt houdt, kan men dan de bestelling ophalen.

Tot slot staat in het Mobiel Dienstencentrum een publiekspc. Hierop kunnen de bezoekers zelf zaken opzoeken of bijvoorbeeld ook het e-loket van de Stad Gent raadplegen.

Gebruiksvriendelijke vrachtwagen

Het Mobiel Dienstencentrum is ingericht in een verbouwde Volvo-vrachtwagen. Het voertuig zal bestuurd worden door medewerkers van Gentinfo en de Dienst Burgerzaken. Op tal van manieren (airco, lift voor mensen in een rolstoel, comfortabele inrichting met wachtbanken, overdekte luifel, enz.) is aan het gebruiksgemak van de bezoekers en het personeel gedacht.

Dertien stopplaatsen

Het Mobiel Dienstencentrum komt naar dertien verschillende plaatsen in Gent. Sommige plaatsen komen wekelijks aan bod, andere om de veertien dagen. Het gaat om wijken die geen vast dienstencentrum in de onmiddellijke omgeving hebben, en om de stations Gent-Dampoort en Gent-Sint-Pieters. Zo brengt het Mobiel Dienstencentrum de dienstverlening zo dicht mogelijk bij de burger. Ideaal voor wie niet zo goed te been is, voor pendelaars, enz.

Het Mobiel Dienstencentrum staat op werkdagen ter beschikking van 10.30 tot 18.30 uur. Per dag doet de vrachtwagen een of meerdere stopplaatsen aan.

Actuele informatie over de stopplaatsen en –uren is steeds te vinden op de website www.gent.be/mobieldienstencentrum of bij Gentinfo (tel. 09 210 10 10).

Van start

Vanaf maandag 14 mei 2012 zijn de bezoekers welkom op de stopplaatsen. Buurtbewoners zijn hiervan via een folder op de hoogte gesteld. Daarin stond vermeld wanneer het Mobiel Dienstencentrum in de periode van 14 mei tot en met eind oktober in hun buurt te vinden is. Daarnaast werd ook via affiches, een artikel in het Stadsmagazine, de pers, de website, enz. gecommuniceerd.

Wie in mei of juni 2012 het Mobiel Dienstencentrum bezoekt en een korte vragenlijst invult, maakt kans op een mooie prijs. Per stopplaats wordt een ‘Gent Expert-spel’ verloot. Dat is een gezelschapsspel over Gent, samengesteld door Gentenaars zelf. In het spel wordt de kennis over de Arteveldestad getest aan de hand van vierhonderd vragen.

Evaluatie

Het stadsbestuur wil dat het Mobiel Dienstencentrum zoveel mogelijk Gentenaars bereikt. Daarom zullen de personeelsleden bijhouden hoeveel burgers het Mobiel Dienstencentrum bezoeken en waarvoor. Na de zomer 2012 zal de werking (inclusief stopplaatsen en -momenten) geŽvalueerd worden en indien nodig bijgestuurd worden. Wie opmerkingen of suggesties heeft, kan hiermee ook steeds terecht in het Mobiel Dienstencentrum zelf of contact opnemen met Gentinfo.

Informatie

Voor alle informatie over het Mobiel Dienstencentrum kunnen burgers terecht bij Gentinfo. Ze kunnen mailen naar gentinfo@gent.be of bellen van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur naar het nummer 09 210 1010. Meer uitleg is ook te lezen op de website www.gent.be/mobieldienstencentrum.

Informatie:


Dienst Communicatie
Sint-Niklaasstraat 27 bus 010
9000 Gent
Tel.: 09 266 52 92
Fax: 09 266 52 29
E-mail: communicatie@gent.be

Diensthoofd : Thomas Lecompte (waarnemend directeur)
Terug Naar De Bovenkant

Bevoegd:


DaniŽl Termont
Burgemeester
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 50 00
Fax: 09 266 50 19
E-mail:burgemeester@gent.be

Catharina Segers
Schepen van Bevolking en Protocol en ambtenaar van de Bur≠gerlijke Stand
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 50 70
Fax: 09 266 50 89
E-mail:schepen.segers@gent.be

Christophe Peeters
Schepen van FinanciŽn, Facility Management, Sport en Haven
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 50 50
Fax: 09 266 50 69
E-mail:schepen.peeters@gent.be

Lieven Decaluwe
Schepen van Cultuur, Toerisme en Feesten
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 51 40
Fax: 09 266 51 59
E-mail:schepen.decaluwe@gent.be
Terug Naar De Bovenkant
Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be