Terug

Opening nieuwbouw Kinderdagverblijf Droomboom en Stibo 't Groen Drieske

Beluister deze pagina met proReader
nieuwbouw Kinderdagverblijf Droomboom

Opening van nieuwbouw Kinderdagverblijf De Droomboom en Stibo 't Groen Drieske aan Voordries in Gentbrugge

Op woensdag 20 juni om 15 uur openden het nieuwe kinderdagverblijf De Droomboom en Stibo (stedelijk initiatief voor buitenschoolse opvang) ' t Groen Drieske in de wijk Gentbrugge officieel hun deuren. Het kinderdagverblijf biedt plaats aan 28 kinderen op de eerste verdieping. Het Stibo neemt op de gelijkvloerse verdieping zijn intrek.

Nieuwbouw kinderdagverblijf en Stibo

Het Stibo ‘t Groen Drieske verhuist na jaren van onderdak in een container naar de splinternieuwe gelijkvloerse lokalen van de nieuwbouw. Tijdens het schooljaar is er opvang voor de kinderen van Kleuterschool’t Groen Drieske. Tijdens de vakanties zijn alle schoolgaande kinderen van 2,5 tot 8 jaar er welkom, binnen de capaciteit van het Stibo.

De Stad Gent komt met het nieuwe kinderdagverblijf De Droomboom tegemoet aan de grote vraag van ouders naar meer opvangplaatsen voor kinderen jonger dan drie jaar. In de wijken Gentbrugge/Moscou-Vogelhoek waren er geen stadsinitiatieven voor kinderen jonger dan
18 maanden.

De voorbereidende werken startten in juli 2010 op de bestaande locatie. Het kinderdagverblijf en het Stibo voldoen aan de regelgeving en richtlijnen van Kind en Gezin met betrekking tot veiligheid en preventie. De totale kostprijs voor deze nieuwbouw bedraagt ongeveer 1.888.172,00 euro
(excl. btw ). Het is een realisatie van het architectenbureau Delobelle in Gent in opdracht van de Dienst Bouwprojecten van het Departement Facility Management van de Stad Gent.

Het gebouw werd ontworpen voor twee leefgroepen voor een kinderdagverblijf. In elke leefgroep kunnen veertien kinderen opgevangen worden op de eerste verdieping en drie daggroepen voor de buitenschoolse opvang op het gelijkvloers.

Eigenschappen en gebruik van het gebouw

De nieuwbouw behaalde E-peil: 67 (speelzaal buiten beschouwing gelaten). Het gebouw is zo flexibel mogelijk in gebruik. De interne indeling maakt gebruik van lichte wanden zodat een andere indeling van de ruimtes in de toekomst mogelijk is. De speelzaal en de keuken zijn apart opengesteld van de rest van het gebouw om de zaal multifunctioneel te gebruiken. De scouts, die ook gehuisvest zijn op deze site, maken ook gebruik van het nieuwe sanitaire blok naast de speelzaal.

Kinderdagverblijf De Droomboom: duurzaamheid in beweging

Kinderdagverblijf De Droomboom biedt een warme, veilige en gezellige omgeving aan kinderen die er zichzelf kunnen zijn en er op eigen tempo opgroeien tot een uniek individu. Samen met ouders, de eerste opvoeders, gaat De Droomboom de uitdaging aan om voor hun kind de best passende begeleiding te zoeken. Er is regelmatig overleg en begeleiders bootsen bepaalde gewoontes van thuis na. De buurt, de tuin en de aanpalende terrassen nodigen uit tot wandelen en spelen. Kinderen experimenteren op een veilige manier wat die de natuur hen aanbiedt.

Het team van De Droomboom engageert zich om de ecologische voetafdruk van het kinderdagverblijf te beperken door onder meer het gebruik van herbruikbare luiers of afbreekbare wegwerpluiers te stimuleren. Het team springt zuinig om met water, verwarming en elektriciteit.

Inschrijven

Ouders met een nood aan opvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, melden zich aan bij Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur), waar hun aanvraag geregistreerd wordt in het centrale coördinatiesysteem.

Informatie:


Dienst Kinderopvang Stad Gent
Administratief Centrum Portus
Keizer Karelstraat 1
9000 Gent
Tel.: 09 268 20 80
Fax: 09 268 20 39
E-mail: dienst.kinderopvang@gent.be
Openingsuren:
maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur, op maandag, woensdag en donderdag ook van 14 tot 17 uur.


De Dienst Kinderopvang staat in voor het beheer van de opvanginitiatieven (= opvangvoorzieningen) voor dagopvang en buitenschoolse opvang van kinderen georganiseerd door de Stad Gent.

De dienst is opgesplitst in 5 regio''s. Per regio is een coördinator verantwoordelijk.

Diensthoofd: mevrouw Jeanine De Buysscher, directeur.
Adjunct van de directie: mevrouw Chris De Kimpe

Coördinatoren: de heer Danny Verdonck, de heer Marc De Coeyer, mevrouw Mady Vandermassen, mevrouw Bernadette Parmentier, de heer André De Meyer.Stedelijk Initiatief voor Buitenschoolse Opvang (STIBO) 't Groen Drieske Stad Gent
Voordries 31
9050 Gentbrugge ( Gent)
Tel.: 09 232 02 61
Fax: 09 211 15 28
E-mail: stibo.voordries@gent.be
Openingsuren:

maandag tot vrijdag van 7 tot 18 uur
Voor kinderen van 2.5 tot 8 jaar

Beveiligde fietsenparking Emile Braunplein
Openingsuren:

De fietsenparking is gratis en biedt plaats aan tachtig fietsen. Ze is beveiligd met camerabewaking. De fietsenstalling is open van 7 uur ’s morgens tot 1 uur ‘s nachts.

Op vrijdag en zaterdag is ze zelfs open tot 3 uur ’s nachts. Omwille van de veiligheid wordt de parking ’s nachts gesloten. Ondanks de bewaking doen fietsers ook in de fietsenparking hun fiets best op slot.
Publiek sanitair en luiertafel.
Terug Naar De Bovenkant

Bevoegd:


Christophe Peeters
Schepen van Financiën, Facility Management, Sport en Haven
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 50 50
Fax: 09 266 50 69
E-mail:schepen.peeters@gent.be

Rudy Coddens
Schepen van Onderwijs en Opvoeding
Sint-Baafsplein 2A
9000 Gent
Tel.: 09 266 54 30
Fax: 09 266 54 49
E-mail:schepen.coddens@gent.be
Terug Naar De Bovenkant
Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be