Terug

Digikriebels presenteert Digibox

Beluister deze pagina met proReader
Lancering Digibox

Vanuit het project Digikriebels wordt de Digibox gelanceerd op een Digitale Doedag in de basisschool Victor Carpentier. Met de Digibox kunnen ouders en kleuters samen allerlei digitale media ontdekken op school.

De Digibox is een groot pakket boordevol digitale doe-activiteiten voor kleuters van de tweede en derde kleuterklas en hun ouders. In de Digibox zitten verschillende materialen waardoor ouders en kinderen in de klas op een speelse manier samen kennismaken met ‘digitalisering’ in de ruime zin van het woord. Zo kunnen ze aan de slag met digitale prentenboeken, digitaal fotograferen, surfen op het internet of filmen met een digitale videocamera

De Digibox wil intergenerationeel werken met ICT stimuleren. Alle Gentse scholen kunnen de Digibox gratis ontlenen om een Digitale Doedag te organiseren waarop kinderen en ouders aan de slag gaan met digitale media. In de Digibox zitten daarom naast de hardware ook praktische handleidingen waarin uitgelegd wordt hoe de workshops rond digitale media georganiseerd kunnen worden op de school.

Op de Digitale Doedag krijgen de kleuters de kans om kennis te maken en te experimenteren met digitale middelen terwijl ze spelenderwijs oefenen op diverse ontwikkelingsdoelen. Tegelijkertijd ontdekken ouders de educatieve mogelijkheden van digitale media en worden ze meer zelfzeker in het gebruik ervan. Ouders zien wat hun kleuter leert (versterkt de ouder-kind relatie) en zien hoe hun kleuter leert op school (versterkt de band tussen school en ouders). Samen ontwikkelen ze de basisvaardigheden om te werken met verschillende digitale media.

Praktische info voor het ontlenen van de Digibox

De Digibox kan gratis ontleend worden in de Pedagogische Begeleidingsdienst van de Stad Gent, Jubileumlaan 215 B, 9000 Gent. Er dient wel een waarborg van 150 euro betaald te worden. Contactpersoon: Mieke Blancke, tel. 09 235.09.83, e-mail mieke.blancke@Gent.be

Project Digikriebels

De Digibox is een initiatief binnen het project Digikriebels. Digikriebels is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in Gent: het brugfigurenproject Stad Gent, CBE Leerpunt Gent-Meetjesland-Leieland en Digitaal.Talent@Gent, gerealiseerd met de steun van de Telenet Foundation en Digipolis.

Digikriebels is een reeks van vier lessen voor ouders met kleuters in de oudste groep. De lessen vinden plaats op school en worden door CBE Leerpunt Gent–Meetjesland-Leieland gegeven. De ouders krijgen een cd-rom aangeboden met links naar educatieve sites. Die cd-rom wordt samengesteld in overleg met de kleuterleidsters. Via deze educatieve spelletjes ontdekken ouders verschillende ontwikkelingsdomeinen die ook in de klas aan bod komen. Later worden ook de kleuters erbij betrokken en gaan zij onder impuls van hun papa of mama aan de slag. Na de reeks krijgen de ouders de cd-rom met links mee naar huis.

De Digibox werd ontwikkeld om de scholen de kans te geven om ook na de Digikriebels sessies samen met kleuters en ouders aan de slag te gaan met digitale media.

Informatie:


Pedagogische Begeleidingsdienst
Jubileumlaan 215B
9000 Gent
Tel.: 09 235 09 40
Openingsuren:

maandag tot vrijdag van 8 tot 17 uur.
de heer Edwin Hantson, directeur

DigitaalTalent@Gent - Digipolis
Bellevue 1
9050 Ledeberg (Gent)
Tel.: 09 266 09 00
E-mail: digitaal.talent@gent.be
Terug Naar De Bovenkant

Bevoegd:


Rudy Coddens
Schepen van Onderwijs en Opvoeding
Sint-Baafsplein 2A
9000 Gent
Tel.: 09 266 54 30
Fax: 09 266 54 49
E-mail:schepen.coddens@gent.be

Resul Tapmaz
Schepen van Personeelsbeleid, Informatica, Administratieve Vereenvoudiging en Kwaliteitszorg
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 51 20
Fax: 09 266 51 39
E-mail:schepen.tapmaz@gent.be
Terug Naar De Bovenkant
Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be