Stad Gent > Leven > Welzijn > Diversiteit

Leven / Welzijn

Diversiteit

Beluister deze pagina met proReader

17 mei De Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie

Op 17 januari 2014 ondertekenden de Stad Gent en enkele partnerorganisaties de ‘Regenboogverklaring’. Die verklaring is de basis van de ge´ntegreerde aanpak van discriminatie van holebi’s en transgenders in de stad.

Ze omvat zes punten en een waaier aan acties (zie ook bij aanverwante info). De focus ligt op de partners en hun samenwerking, op de holebigemeenschap zelf en op de betrokkenheid van de Gentenaars. 

Beken Kleur op 17 mei als steun voor de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie

Ook dit jaar wordt aan het stadhuis en het Gravensteen de Regenboogvlag uitgehangen, dit als steun voor de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie. Bovendien worden alle burgers aangemoedigd om op 17 mei zelf, op de actie Beken Kleur, tussen 14u en 17u op de Korenmarkt hun duimafdruk te plaatsen tegen homofobie. Hiermee bekennen Gentenaars kleur tegen homofobie en streven ze mee naar een holebivriendelijke stad. 

De Stad Gent heeft als organisatie een voorbeeldrol. Door ondersteuning van holebi-organisaties, een intern diversiteitsbeleid en vorming voor personeel, publieke evenementen en aandachtstrekkers, toont de Stad zich vastberaden tegen homofobie.
Voor de lancering van de Regenboogverklaring maakten de studenten van het KASK dit filmpje (januari 2014):
 

 

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be