Bestuur / Plannen en projecten

Een nieuwe look voor het Citadelpark

Beluister deze pagina met proReader

Citadelpark

Het Citadelpark is al enige tijd aan een opfrisbeurt toe. Daarom werd in maart 2010 het proces rond de opwaardering van het Citadelpark nieuw leven ingeblazen. De Stad Gent wil het grootste en meest gekende stadspark, hÚt park van de 21ste eeuw maken. Door geschiedenis en toekomst te verzoenen zal het Citadelpark een echte tuin worden voor de buurt en een leuke plek om te vertoeven voor de Gentenaar.

Om dit te bereiken werkte de Stad een stappenplan uit. EÚn van de belangrijkste punten was het uitschrijven van een ontwerpopdracht via de formule van de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester.

De open oproepprocedure voor het Citadelpark werd in juni 2010 opgestart. Meer dan vijftig internationale ontwerpteams stelden zich kandidaat. In maart 2011 selecteerde een jury de volgende vijf ontwerpteams: Hosper NL BV, Baukunst, Tijdelijke Vereniging H+N+S Landschapsarchitecten/Artgineering/KPW, Tijdelijke Vereniging aKB/FLA en Tijdelijke Vereniging zus – maat.

Deze vijf ontwerpteams werkten een voorstel uit voor een aantal ontwerpregels voor het Citadelpark. Hierbij hielden ze rekening met de ambities die de Stad Gent voor het Citadelpark vooropstelde. Op vrijdag 28 oktober 2011 presenteerden de vijf ontwerpteams hun ontwerpvoorstellen.
De Stad koos de Tijdelijke Vereniging H+N+S Landschapsarchitecten/Artgineering/KPW. Dit ontwerpteam start in maart 2012 met de opmaak van een ontwerpgrammatica.  Hiervoor heeft het ontwerpteam een jaar te tijd.


Informatie

Nele Vanhooren
Projectcommunicator  Citadelpark
AC Portus
Keizer Karelstraat 1
9000 Gent
Tel 09 266 82 37
e-mail: nele.vanhooren@gent.be
 
 
Filip Van de velde
Projectleider Citadelpark
Dienst Co÷rdinatie
Woodrow Wilsonplein 1
9000 Gent
Tel. 09 266 84 42
E-mail: Filip.VanDeVelde1@gent.be

 

 

Terug naar de bovenkant

Adobe reader

Adobe reader

U kan deze toepassing hier gratis downloaden.

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be