Leven / Onderwijs / opvoeding

Freinetschool De Spiegel

Beluister deze pagina met proReader

Een muzisch-creatieve school

De Spiegel is een Freinetschool. Een school die meer betekent voor het kind dan alleen maar schoolse kennis vergaren.

Het onderwijs in Freinetschool De Spiegel is geŽnt op het democratische en emancipatorische samenlevingsmodel. We willen de kinderen voorbereiden op een democratische en multiculturele samenleving en hen helpen uit te groeien tot volwassenen die beschikken over een waaier van sociale vaardigheden: kritisch zijn, constructief kunnen samenwerken, sociaal invoelend zijn, verantwoordelijkheid kunnen nemen, gevoelens en ideeŽn kunnen uiten, respectvol omgaan met gelijkenissen en verschillen.

Onze klaspraktijk steunt in belangrijke mate op ideeŽn van de Franse onderwijzer Cťlestin Freinet, die een aantal technieken aangereikt heeft. We vertrekken in ons onderwijs voornamelijk van wat bij kinderen leeft. Kinderen leren niet alleen van hun leerkracht, maar ook van elkaar. We proberen de talenten van het kind te helpen ontdekken en mee te helpen ontplooien.

Freinetschool De Spiegel wil vooral een muzisch-creatief klimaat creŽren door het PMV-project, als werkvorm, te integreren. In de toekomst zal De Spiegel zich hierdoor meer profileren. De resultaatsverplichting die het Ministerie van Onderwijs in verband met het behalen van ODET oplegt, wordt vooral benaderd vanuit een meer ervaringsgerichte invalshoek. De leerinhouden, vaardigheden en attitudinale vorming worden gezien in een rijke, wat ruimere context met mogelijkheid tot zelfinitiatief en expressie en zonder de verschillen tussen de kinderen uit het oog te verliezen.

Breng een bezoekje aan onze school, maak een afspraak, of lees onze nieuwsbrief "Spiegelbeeld" en blijf op de hoogte van wat er leeft in De Spiegel.

Terug naar de bovenkant

Informatie:


Freinetschool De Spiegel Gent
Zwijnaardsesteenweg 250
9000 Gent
Tel.: 09 243 80 20
Fax: 09 221 36 97
Terug naar de bovenkant
Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be