Stad Gent > Leven > Sport > Camping Blaarmeersen

Leven / Sport

Camping Blaarmeersen ontvangt milieulabel Groene Sleutel

Beluister deze pagina met proReader

Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reikten op 21 maart 2012 een Groene Sleutel uit aan camping Blaarmeersen. Het is de vijfde keer dat camping Blaarmeersen dat label ontvangt. Het is een erkenning voor de extra inspanningen die geleverd werden om bijvoorbeeld water en energie te sparen. Dankzij de ‘Groene Sleutel’ vinden toeristen gemakkelijk waar ze hun vakantie milieuvriendelijk kunnen doorbrengen.

Meetbare en concrete inspanningen

Een jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en de toeristische sector kent het label toe. In het dossier werden vooral de voortdurende aandacht voor verbetering van de technische installaties en de uitvoering van een groenplan als positief omschreven.

Camping Blaarmeersen investeerde het voorbije jaar in het plaatsen van nieuwe verwarmingstoestellen (thermostatische kranen, individuele tellers, automatische sturing, enzovoort). In samenwerking met de Groendienst werd tevens een gedetailleerd groenplan (snoeiplan en rooien bomen  - onderhoud en uitbreidingen aanplantingen) voor het beheer van het groen op de camping ontwikkeld. Dat groenplan kadert in de uitwerking van een totaal beheerplan van het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen.

Om dit label te behalen, moet voldaan worden aan een hele reeks criteria inzake energie, water, afvalpreventie en -sortering en mobiliteit. Zo worden zowel het personeel als de kampeerders aangespoord tot een milieubewust gedrag.

Internationaal ecolabel

De Groene Sleutel maakt deel uit van het ‘Green Key’-programma, het internationale ecolabel dat uitgaat van de Foundation for Environmental Education (FEE). In 25 landen ontvingen meer dan 1500 ondernemingen de Green Key. In Vlaanderen wordt de Groene Sleutel beheerd door Bond Beter Leefmilieu met steun van Toerisme Vlaanderen. Met het label willen BBL en Toerisme Vlaanderen toeristische ondernemers aanmoedigen om zo duurzaam mogelijk te werken.

Informatie:


Sportdienst
Huis van de Sport
Zuiderlaan 13
9000 Gent
Tel.: 09 266 80 00
Fax: 09 266 80 10
E-mail: sportdienst@gent.be
Openingsuren:

Telefonisch: maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur.

Kantoren open: maandag tot vrijdag van 9 tot 13 uur, op woensdag ook van 14 tot 17.45 uur.Terug Naar De Bovenkant

Bevoegd:


Christophe Peeters
Schepen van FinanciŽn, Facility Management, Sport en Haven
Stadhuis Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 50 50
Fax: 09 266 50 69
E-mail:schepen.peeters@gent.be
Terug Naar De Bovenkant

Handige Links

Nuttige adressen

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be