Leven / Leefomgeving

Gratis bouwadvies

Beluister deze pagina met proReader

De Stad Gent hecht veel belang aan duurzaam bouwen of verbouwen en wil u daarom zoveel mogelijk informeren wanneer u gaat bouwen of verbouwen.

De bouwsector biedt tegenwoordig een uitgebreid aanbod aan materialen en technieken waarbij alles als duurzaam wordt bestempeld. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Heeft u nood aan onafhankelijke en volledige info? Het bouwadvies geeft u een correct stappenplan, toegepast op uw persoonlijk (ver)bouwproject.

Voor wie?

Zowel particulieren, verenigingen als scholen op Gents grondgebied kunnen drie uur gratis bouwadvies krijgen in de MilieuAdviesWinkel (MAW).

Hoe vraagt u het bouwadvies aan?

Over het bouwadvies

MAW is gespecialiseerd in het geven van adviezen over energie- en waterbesparende maatregelen en milieuvriendelijke materialen. De specialisten van de MAW gaan samen met u aan de hand van plannen, schetsen, foto’s op zoek naar de meest energie- en milieuvriendelijke oplossingen voor uw woning.

U kan advies vragen voor nieuwbouwprojecten, grondige verbouwingen, maar even goed voor kleine bouwingrepen.

U krijgt het bouwadvies op kantoor bij de Milieuadvieswinkel, in de Woonwinkel Gent-Zuid of bij vzw REGent.

Gents Klimaatverbond

Als u al in de ontwerpfase rekening houdt met energie- en waterbesparingen, kan u uw energierekening met 50% tot 75% doen dalen en het drinkwaterverbruik halveren. Daarnaast zorgt u voor heel wat minder CO2-uitstoot. En dat is net de bedoeling van Gent en het Gents Klimaatverbond: een klimaatneutrale stad worden tegen 2050. Het verminderen van de CO2-uitstoot en dus het energieverbruik is daarbij cruciaal.

Dat is niet alleen beter voor degene die (ver)bouwt, maar ook voor het milieu en de stad. Want de keuzes die u als (ver)bouwer nu maakt, hebben een impact op het leefmilieu voor de komende vijftig jaar.

Vragen?

Voor algemene info ivm het bouwadvies en andere subsidies neemt u best contact op met de Milieudienst. Wilt u een afspraak maken voor gratis bouwadvies, neem dan contact op met de Milieuadvieswinkel.

Terug naar de bovenkant

Informatie:


Milieudienst
Braemkasteelstraat 41
9050 Gentbrugge ( Gent)
Tel.: 09 268 23 00
Tel.: 09 268 23 26 Milieutoezicht
Fax: 09 268 23 68
E-mail: milieudienst@gent.be
Openingsuren:

Open van maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur, ook op woensdag van 14 tot 18 uur. En na afspraak.
Katleen Straetmans, directeur-manager.

MilieuAdviesWinkel
Koningin Maria Hendrikaplein 5 bus 104
9000 Gent
Tel.: 09 242 87 54
E-mail: info@milieuadvieswinkel.be
Openingsuren:

maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12.30 en van 13 tot 16.30, donderdag en vrijdag na afspraak.Terug naar de bovenkant

Nuttige adressen

Adobe reader

Adobe reader

U kan deze toepassing hier gratis downloaden.

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be