Bezoeken / Cultuur

Een kinderpoŽzieroute in Gent

Beluister deze pagina met proReader

Werkbundel KinderpoŽzieroute

De werkbundel 'KinderpoŽzieroute Gent' is een doeboekje waarmee je langs 10 poŽtische plekjes in de Gentse binnenstad wandelt. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie en het PoŽziecentrum geven ze uit.

Om Gent ook door kinderen op poŽtische wijze te laten ontdekken werd deze ‘virtuele’ poŽzie-route uitgewerkt. Dichter Riet Wille koos tien locaties en evenveel gedichten en verwerkte ze tot een werkbundel. Hierin zijn deze tien intrigerende plekken telkens verbonden met een gedicht van een eigentijdse dichter en voorzien van sprekende kindertekeningen. Illustrator Carll Cneut ging met een aantal kinderen van het ‘Instituut van Gent’ aan de slag om deze tekeningen te maken. Het boekje is gemaakt op maat van kinderen van 9 tot 12 jaar (3de - 6de leerjaar).
Leen Depooter (Quod) gaf er een aantrekkelijke lay-out aan.

Om kinderen actief te betrekken bij deze poŽzieroute en het plezier in taal te prikkelen, is bijna elke halte verweven met een spel creatief schrijven. De route is rustig zodat de kinderen ruimte hebben om zich veilig te bewegen en ergens langer of korter te verblijven om een opdracht af te werken. De wandeling is best begeleid door een leerkracht, (groot)ouder(s) of een gids. Een gids kan je boeken bij het PoŽziecentrum (100 euro).

De papieren versie is gratis en exclusief verkrijgbaar bij het PoŽziecentrum. Maar je kunt ze ook downloaden hiernaast en op de volgende websites:
www.poeziecentrum.be
www.wock.be

Terug naar de bovenkant

Informatie:


PoŽziecentrum
Vrijdagmarkt 36
9000 Gent
Tel.: 09 225 22 25
Tel.: 0477 28 25 92
Fax: 09 225 90 54

Carl De Strycker, contactpersoon

alle leeftijden

PoŽziecentrum vzw is hťt kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poŽzie, buitenlandse poŽzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poŽzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poŽzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, PoŽziekrant, shop, uitgeverij en literaire programmaís/educatieve werking. PoŽziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.

PoŽziecentrum wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Gent.

openingsuren: maandag tot zaterdag van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur

Dienst Cultuurparticipatie
Pakhuis Clemmen
Veldstraat 82A
9000 Gent
Tel.: 09 269 84 80
Fax: 09 269 84 99
E-mail: dienst.cultuurparticipatie@gent.be
Openingsuren:

Open van maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur.
Bram Ghyoot, coŲrdinator-expert diensthoofd
Terug naar de bovenkant

Adobe reader

Adobe reader

U kan deze toepassing hier gratis downloaden.

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be