Bezoeken / Cultuur

Een kinderpoŽzieroute in Gent

Beluister deze pagina met proReader

Werkbundel KinderpoŽzieroute

De werkbundel 'KinderpoŽzieroute Gent' is een doeboekje waarmee je langs 10 poŽtische plekjes in de Gentse binnenstad wandelt. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie en het PoŽziecentrum geven ze uit.

Om Gent ook door kinderen op poŽtische wijze te laten ontdekken werd deze ‘virtuele’ poŽzie-route uitgewerkt. Dichter Riet Wille koos tien locaties en evenveel gedichten en verwerkte ze tot een werkbundel. Hierin zijn deze tien intrigerende plekken telkens verbonden met een gedicht van een eigentijdse dichter en voorzien van sprekende kindertekeningen. Illustrator Carll Cneut ging met een aantal kinderen van het ‘Instituut van Gent’ aan de slag om deze tekeningen te maken. Het boekje is gemaakt op maat van kinderen van 9 tot 12 jaar (3de - 6de leerjaar).
Leen Depooter (Quod) gaf er een aantrekkelijke lay-out aan.

Om kinderen actief te betrekken bij deze poŽzieroute en het plezier in taal te prikkelen, is bijna elke halte verweven met een spel creatief schrijven. De route is rustig zodat de kinderen ruimte hebben om zich veilig te bewegen en ergens langer of korter te verblijven om een opdracht af te werken. De wandeling is best begeleid door een leerkracht, (groot)ouder(s) of een gids. Een gids kan je boeken bij het PoŽziecentrum (100 euro).

De papieren versie is gratis en exclusief verkrijgbaar bij het PoŽziecentrum. Maar je kunt ze ook downloaden hiernaast en op de volgende websites:
www.poeziecentrum.be
www.wock.be

Terug naar de bovenkant

Informatie:


PoŽziecentrum
Vrijdagmarkt 36
9000 Gent
Tel.: 09 225 22 25
Fax: 09 225 90 54

ibliotheek en archief. Uitgeverij van poeziebundel en het tijdschrift POEZIEKRANT. Poeziemanifestaties, lezingen, etc. Poezieroute. Open van maandag tot zaterdag van 10 tot 12 en van 13 tot 18 uur. De PoŽzieshop is doorlopend open.

Dienst Cultuurparticipatie
Pakhuis Clemmen
Veldstraat 82 A
9000 Gent
Tel.: 09 269 84 80
Fax: 09 269 84 99
Openingsuren:

Open van maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur.
Bram Ghyoot, coŲrdinator-expert diensthoofd
Terug naar de bovenkant

Adobe reader

Adobe reader

U kan deze toepassing hier gratis downloaden.

Print deze pagina
#
Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. +32 (0)9 210 10 10, fax +32 (0)9 210 10 20, e-mail gentinfo@gent.be