Nieuw Leven in de Oude Dokken

Beluister deze pagina met proReader

Stadsontwerp Oude Dokken

 

 

 


De komende tien tot vijftien jaar bouwen de Stad Gent en het Stadsontwikkelingsbedrijf AG SOB de omgeving van de Oude Dokken om tot een nieuw stadsdeel aan het water. Naast 1300 tot 1500 nieuwe woningen komen er in dit gebied, tussen de Dampoort en de Muide, heel wat groene en open plekken, recreatie, kantoren en publieke voorzieningen, zoals een school, een sporthal en een wijkbibliotheek.

Met deze ontwikkelingen komt het stadsbestuur tegemoet aan de hoge nood aan kwalitatief wonen in de stad Gent. Tegelijk krijgen de bewoners van de omliggende wijken er een aantrekkelijke plek bij om te ontspannen, te winkelen of te werken.

Projectwebsite

De projectwebsite www.oudedokken.be bundelt alle belangrijke informatie over de Oude Dokken.

Naast de laatste nieuwsberichten en aankondigingen van activiteiten, vindt u er meer uitleg over het gebied, de historiek ervan en de toekomstplannen. Op de website staan ook alle belangrijke bestuurlijke documenten, studies, verslagen, een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden, een uitgebreid persoverzicht en nog veel meer.

Onder het menu ‘Nieuw Leven’ vindt u een simulatiefilm die laat zien hoe de Oude Dokken er binnen vijftien jaar kunnen uitzien. Bij ‘Nieuwsbrief’ kunt u dan weer intekenen op de elektronische nieuwsbrief over de Oude Dokken.

Informatie

Yves Deckmyn
Projectcommunicator Oude Dokken
Tel 09 266 82 36
E- mail oudedokken@gent.be

Terug naar de bovenkant